Sýr pomůže hubnout!

Dánští vědci se pokusili objasnit tzv. francouzský paradox. Tedy proč obyvatelé země Galského kohouta konzumují hodně tučných sýrů, ale přesto patří mezi nejštíhlejší národy v Evropě. Zřejmě proto, že sýry pomáhají nastavovat takovou střevní mikroflóru, která omezuje vstřebávání tuků do těla a urychluje metabolismus.

Vědci z Kodaně a Aarhusu srovnali vzorky moči a výkalů u patnácti osob. Část z nich konzumovala sýr, část žádné mléčné výrobky. Osoby, které konzumovaly sýry, měly jinou střevní mikroflóru a také vyšší obsah kyseliny máselné, která má protizánětlivé účinky a urychluje metabolismus.

Kyselina máselná za určitých okolností zlepšuje metabolismus, udržuje nízký obsah tukových zásob v těle a brání vzniku obezity,“ tvrdí dánští vědci.

Právě zvýšený obsah kyseliny máselné ve střevech a moči související s konzumací sýra zřejmě vysvětluje francouzský paradox. Tedy že lidé konzumující velké množství sýrů – byť tučných – můžou být stále štíhlí.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat