Neobvyklé detoxy známých osobností

Při detoxikaci těla hrají hlavní roli především zdravá výživa a pohyb. Hvězdy jako Naomi Campbell nebo Karlie Kloss ale sázejí na spíše neobvyklé metody.

Když se celebrit zeptáte na detox, většina z nich bude odpovídat, že pijí hodně vody a dostatečně spí. Ale je to opravdu všechno? No, ne úplně. Celebrity jako Gwyneth Paltrow, Karlie Kloss nebo Oprah Winfrey jsou pravidelnými hosty těch nejexklusivnějších spa center světa, aby  tam nechaly svoje těla detoxikovat a dostaly se do formy. A tohle jsou jejich tajné tipy.

Pořádně žvýkat

V rakouském detoxikačním centru Viva Mayr kladou svým klientům na srdce, aby každé sousto žvýkali 40krát. K čemu je to dobré? Tím se aktivuje enzym amyláza, který pomáhá střevu efektivněji vstřebat z potravy všechny cenné živiny. Komu se to zdá příliš namáhavé, může také sáhnout po doplňcích na trávení z lékárny.

Pít vodu s minerálními látkami

Ve stejném centru dostanou také hosté drink na uvítanou – slanou vodu. Za tím je teorie, že přírodní soli si tak najdou cestu do trávicího traktu a přitom pomáhají odplavit jedovaté látky z těla. Zajímavé je, že voda je zakázaná 20 minut před a během každého jídla, protože nezředěné žaludeční šťávy potravu lépe rozloží. Kdo by nechtěl pít slanou vodu, může ji obohatit hořčíkem nebo draslíkem, tím povzbudí látkovou výměnu a zabrání jejímu nadměrnému ukládání.

Jíst přírodní bio potraviny

V kalifornském spa The Ashram, který navštěvuje Gwyneth Paltrow a Oprah Winfrey, se točí všechno kolem kvalitních bio potravin a zeleniny bez pesticidů. Všechny pokrmy, které jsou v lázních podávány, jsou vegetariánské. Kromě toho jídelní plán končí na hranici 1000 kalorií denně a na programu jsou každý den dlouhé procházky a dvakrát cvičení jógy.

Hluboký nádech a výdech

Se správnou dechovou technikou můžete odbourat stres. Proto se španělská SHA wellness klinika orientuje na hluboký nádech a výdech – po nádechu na šest vteřin následuje šestivteřinový výdech. Celý postup se opakuje tak dlouho, dokud člověk nemá nad svým dechem úplnou kontrolu a až se cítí úplně klidný. Modelky jako Petra Němcová nebo Naomi Campbell by vám o tom mohly vyprávět!

Zdravá alternativa kávy

Stejně jako ve Viva Mayr ani ve SHA nedostanete na snídani žádnou kávu. Místo toho se doporučuje vlažná voda s citronem na podporu imunitního systému, látkové výměny a odplavení jedovatých látek z těla. Pro zesílení efektu můžete přidat trochu strouhaného zázvoru, kurkumu, černý pepř nebo kapku oleje. Nechcete se ráno vzdát mléka? Pak je vhodnou zdravou alternativou chutné kurkumové latté s mandlovým mlékem.

Zákaz mobilu u jídla

Detoxikační trik, který se používá v The Body Camp na Ibize, nic nestojí a je lehko proveditelný. V lázních, kde si kúrou prošla třeba už Mel C, musí všichni hosté před jídlem odevzdat svoje mobilní telefony, aby se za prvé lépe soustředili na jídlo a za druhé více konverzovali. Tím se posiluje především mentální pohoda.






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat