Nejvyhledávanější diety letošního roku

Když narazíte na dietu, kterou byste rádi vyzkoušeli, začnete nejspíš nejdřív vyhledávat potřebné informace na internetu. A nejste rozhodně sami – následující diety byly ty nejvyhledávanější v letošním roce.

Nízkosacharidová, keto dieta, paleo dieta – když chcete zhubnout, můžete se rozhodnout mezi nepřeberným množstvím. Ale jaká dieta je nejvyhledávanější? Webová stránka golfsupport.com určila 10 těch, které za období od ledna do září 2020 byly pro uživatele internetového vyhledávače google.com nejlákavější.

Keto dieta

Na špici žebříčku se umístila keto dieta – s neuvěřitelnými 25,4 miliony vyhledání, což odpovídá asi 69 000 zadáním denně. Jde o formu stravování, která je velmi bohatá na tuk a namísto toho je drasticky snížen podíl sacharidů. Tak se má tělo naučit využívat jako zdroj energie tuk a dopomoci tak k úbytku hmotnosti. Navíc by měla snižovat i riziko srdečních chorob a nemocí spojených s jeho činností.

Přerušovaný půst

Na druhém místě se umístil přerušovaný nebo dočasný půst s 11, 7 milionu vyhledání. Není to dieta v pravém slova smyslu, jen jednoduše dáváte půstem tělu dostatek času na spalování tuků. Postní periody jsou různé a zvolit si je můžete tak, aby vám co nejvíce vyhovovaly.

Paleo dieta

Paleo dieta neboli dieta z doby kamenné je na třetím místě žebříčku se 3,8 milionu zadání. Myšlenka, která stojí za paleo dietou, je zkratka paleolitické doby pravěké, tedy potraviny, které konzumovali naši předci před miliony let a na které je údajně náš organismus zvyklý a zpracování a strávení těchto potravin je tedy lehké. 

Dále se v žebříčku umístily:

4.místo – DASH dieta, kterou drží třeba Jessica Simpson. Nutno dodat, že i po třech dětech, přičemž u každého přibrala asi 20 kilo, vypadá opravdu hodně dobře.

5. místo – Atkinsonova dieta, mezi jejíž největší příznivce patří Jennifer Aniston nebo Catherine Zeta-Jones.

6. místo – „Válečná“ dieta – založená pro americké vojáky, kteří se rychle potřebovali dostat do formy. Slibuje úbytek váhy až 5 kilo za týden a údajně s ní zázračně zhubla i členka rodu Kardashianek Khloe.

7. místo – Sirtfood dieta, kterou v minulém roce nejvíce proslavila neskutečná změna britské zpěvačky Adele.

8. místo – Whole 30 – změna stravovacích návyků na dobu alespoň 30 dní a změny jídelníčku jen se zdravými potravinami.

9. místo – Alkalická dieta, založená na stravě bohaté na ovoce a zeleninu bez potravin se živočišným základem.

10. místo – dieta Noomu – aplikace, která individuálně pomáhá s hubnutím. Nutno dodat, že většina úkonů se platí…






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

397 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat