Podvedla jsem ho. Co mám dělat dál?

Vždycky jste kroutila nad ostatními hlavou s tím, že vám se něco takového stát nemůže, a najednou to přišlo – podvedla jste svého partnera. A co teď?

Nevěra, ať už se jedná o naprostý omyl v podobě sexu na jednu noc, nebo o trvající aféru, vám dokáže udělat v životě pořádný zmatek. A nejen vůči partnerovi, jehož jste podvedla. Není třeba nic malovat narůžovo – po nevěře vás čeká hodně těžké období. A i když si je každá „hříšnice“ musí vyřešit (a přežít) sama, existuje pár obecných tipů, jak situaci zvládnout s co nejméně škrábanci na duši.

Říct, nebo neříct? To je oč tu běží…

Pokud byla vaše nevěra opravdu jen jakýmsi „pomatením mysli“, kterého litujete a už ho nechcete opakovat, nejlepší bude, když si informaci o svém úletu (záletech) necháte pro sebe. Ano, pro vaše svědomí je to velká zátěž a budete mít sto chutí se o tuto tíhu s někým podělit (dokonce i s partnerem), ale nedělejte to. Sice ulevíte sobě, ale partnerovi ublížíte a rozbijete tak jakoukoli vzájemnou důvěru. Mimochodem, pozor na to, komu z přátel se se svou nevěrou svěříte (pokud se tedy rozhodnete někomu svěřit) – opravdu si můžete být 100% jistá, že se nežádoucí informace k vašemu partnerovi nedostane nějakou oklikou? Dost nebezpečné jsou i dvojznačné komentáře na Facebooku…

Pokud ovšem vaše nevěra patří do kategorie „zamilovala jsem se a chci začít nový život“ a vy víte, že ve svém stávajícím partnerském vztahu již nechcete pokračovat, pak vám samozřejmě nezbývá než jít s pravdou ven. To samé platí, jestliže si jste jistá, že nedokážete s partnerem žít, pokud mu neřeknete pravdu (nejen proto, že vás trápí svědomí).

Najděte řešení, nebo to ukončete

Občas může mít nevěra (v jakékoli své podobě) základ ve skutečnosti, že je ve vašem současném vztahu něco v nepořádku, respektive že vám chybí něco, co jste myslela, že najdete u jiného muže. Pokud jste si uvědomila, že nevěra není odpověď na váš neuspokojivý partnerský život (a vy už ji nechcete opakovat), možná bude nejlepší, když začnete s partnerem své problémy konečně řešit. Neznamená to, že se nutně musíte k nevěře přiznat (a jak jsme napsali výše, není to ten nejlepší nápad), spíše se snažte najít odpověď na otázku, co vás k nevěře přivedlo a zda jste – společně s partnerem – schopni s tímto problémem něco udělat.

Ovšem může se stát, že odpověď na otázku „proč jsem to udělala?“ může znít „protože už nechci ve vztahu se současným partnerem pokračovat“. I to se totiž může stát a je tedy třeba zvážit, zda vztah raději neukončit, než se dál trápit, dál vyhledávat milostné aféry a ubližovat jak sobě, tak i partnerovi.

Přijměte následky

Nezáleží na tom, zda se vaše nevěra provalí (případně zda se k ní přiznáte), nebo ne. Váš život se hodně změní. Necháte-li si tajemství jen pro sebe, musíte počítat s výčitkami svědomí, stresem a podobně.

Pokud se k nevěře přiznáte, musíte se připravit na nejhorší. Nic se totiž nebuduje tak těžko, jako důvěra. Jen stěží si můžete představovat, že nad vaším úletem partner mávne rukou, ujistí vás, že na jeho vztahu k vám se nic nemění a že vám samozřejmě odpouští. To se může stát nanejvýš v béčkovém hollywoodském filmu. I když se dohodnete, že spolu tuhle těžkost překonáte, musíte mu dát čas na „zotavení“, počítejte s tím, že budete muset opakovaně dokazovat, že si jeho důvěru zasloužíte a že ji už nezradíte. Že o jeho lásku stojíte i nadále a je pro vás tím nejdůležitějším mužem vašeho života. Počítejte s tím, že si oba projdete těžkým obdobím, ale nakonec, pokud se vám podaří vše překonat, si můžete být bližší než kdy dříve. Nevzdávejte se.

Hledejte odpuštění i u sebe

Tohle možná bude znít jako neuvěřitelné bagatelizování celého problému, ale chyby se zkrátka dopustí každý. Než abyste se neustále trápila, vyčítala si, co jste „provedla“ a udělala sama ze sebe ve svém nitru masochistku, zkuste si odpustit, poučit se a jít dál. V žádném případě z vás něco takového nesnímá odpovědnost za podvedení partnera, ale pokud si na emocionální rovině dokážete odpustit, bude pro vás snazší jít dál, změnit se a pracovat na sobě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat