Nenechte si hubnutí zkazit smažákem. Máme pro vás jídelníček na cesty!

SERIÁL HUBNUTÍ 10. DÍL: Máte v plánu rodinný výlet? Nebo služební cestu? Jsou dny, v jejichž průběhu nemáte příliš času na přípravu jednotlivých chodů a na jídlo obecně. I v nich se však můžete stravovat zdravě, racionálně a hubnout. Nevěříte? Přesvědčte se o tom díky menu na cesty od Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment!

Seriál hubnutí: 1. díl najdete zde: Revoluce v hubnutí: S námi konečně zhubnete!
2. díl: 7 pravidel pro účinnou dietu: Čtěte a hubněte!
3. díl: Dieta = omezte tuky a cukry. Omyl!
4. díl: Jídelníček na lehký pracovní den!
5. díl: 5 základních potravin při hubnutí: Opravdu je znáte?

6. díl: Potraviny podporující hubnutí: Víte, které to jsou?
7. díl: Jídelníček na náročný pracovní den: Takhle hlady nepadnete!
8. díl: Mějte radost z jídla po celý den: Tipy, jak si sestavit vlastní jídelníček!
9. díl: Chutě na sladké či slané: Jak s nimi bojovat a nehřešit?

Snídaně – žitný chléb s kuřečí šunkou a okurkou
1 krajíc žitného chleba, 50 g drůbeží šunky, 100 g okurky

Přesnídávka – acidofilní mléko
200 ml neochuceného acidofilního mléka

Oběd – těstovinový salát s tuňákem
Suroviny:
250 g celozrnných těstovin, 150 g tuňáka ve vlastní šťávě, 300 g rajčat, 400 g sterilizované zeleniny (hrášek, kukuřice, paprika), sůl a pepř
Postup:
Těstoviny uvařte al dente a nechte vychladnout. Z tuňáka slijte šťávu, rajčata nakrájejte na kousky a společně se zeleninou (včetně šťávy) vmíchejte do vychladlých těstovin. Podle chuti dosolte, dopepřete a můžete pokapat citrónem.

Svačina – sýr cottage s rajčetem
100 g sýra cottage, 100 g rajčat

Večeře – pangasius se špenátem
Suroviny:
150 g filetu, 300 g špenátu, 3–4 stroužky česneku, ½ kysané smetany 8%, 2 lžičky olivového oleje, směs koření na ryby, sůl
Postup:
Filet okořeňte a nechte v chladu 15 minut odležet. Špenát omyjte, nakrájejte a spařte. Na pánvi rozehřejte lžičku olivového oleje a přidejte špenát, česnek a špetku soli, podlijte cca 3dcl vody a duste doměkka. Na konci dušení přidejte smetanu a prohřejte. Rybu osušte a z každé strany cca 5 minut restujte na předem rozpáleném oleji.
TIP Bety: Chcete poradit, jak začít hubnout? Nevíte, jak si správně sestavit zdravý jídelníček? Poraďte se zdarma s naší výživovou poradkyní Gabrielou Knosovou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat